78. Oksana

Zvýraznenie

Anthelios - číslo 1 v Rusku na odporúčanie dermatológov

Avene - ochrana pred slnečným žiarením pre najcitlivejšiu pokožku

100% prírodné doplnky výživy prémiový SOLGAR

Teraz Potraviny - Doplnky výživy a vitamíny!

Zoznámte sa s jedinečnou súpravou intenzívneho bielenia!

Ergonómia a udržateľnosť so zubnými kefkami RADIUS

Bezpečná a efektívna starostlivosť o vás a vaše dieťa

Uriage - starostlivosť o jemnú pokožku kojencov a kojencov

Revitalizujúce ošetrenie tváre a tela pomocou prístrojov Gezatone

Aravia Professional - kúpeľná depilácia, parafínová terapia, starostlivosť o telo

Avene DermAbsolu - základná starostlivosť o zrelú citlivú pokožku.

Batiste - suchý šampón č. 1 v Európe

Bioderma Hydrabio Perfector - ochrana a žiarivosť vašej pokožky

Vinopure je jednoduché a účinné riešenie na odstránenie nedokonalostí pokožky.

CeraVe - Inovácia na posilnenie ochrannej bariéry pokožky!

Odvážny dizajn a šialene príjemná starostlivosť o SPA u vás doma

Posilňovač rias - dlhé, objemné a silné riasy!

Elancyl Slim Design - hladšia, pevnejšia a pevnejšia pokožka

Filorga - recepty inšpirované procedúrami estetickej medicíny

Guam - prírodná talianska kozmetika na báze rias

GiGi - kombinácia prírodných zložiek a produktov vysokej biotechnológie

Popredné laboratórium pre profesionálnu kozmetiku v Izraeli

Kórejská kozmetika na starostlivosť o tvár a telo

Pozdravte svojich nových pomocníkov - revolučné špirálové náramky do vlasov

Isdin je značka číslo 1 v Španielsku! Inovatívna ochrana pred slnkom

Johnny's Chop Shop - štýlová rada kozmetiky pre mužov, ktorí chcú vyzerať skvele!

Vyskúšajte najkvalitnejšie japonské látkové masky

Rastlinná energia pre vlasy krásy

Loreal Professional - Zdroj Essentielle zdroj prírodnej krásy vlasov

La Roche-Posay - dermatologické odporúčanie pre citlivú pokožku č!

Mustela - bezpečná a efektívna starostlivosť o vás a vaše dieťa
06.10.2017

Matrix - Keep me Vivivd - zachovanie farieb v jasných odtieňoch

Nature`s Bounty - Doplnky výživy na podporu vášho zdravia a krásy

Orthomol - nemecké vitamíny pre vaše zdravie!

O.P.I - svetový líder v profesionálnej starostlivosti o nechty!

Balzamy na suché, popraskané a podráždené pery a pokožku

Foto - sila prírody pre vaše vlasy!

Royer - prírodná kozmetika so 100% organickým slimačím slizom!

Skincode - Kód pre zdravú a krásnu pleť

Klinicky účinná lekárska kozmetika, ktorá je účinnou náhradou chirurgického zákroku

Spoľahlivé dermokozmetologické výrobky na starostlivosť o pleť pre novorodencov, deti i dospelých

Dr. Uzol - 212 Štetinová rozkoš!

Uriage - Age Protect - korekcia vrások a žiarivosť

Uriage - Hyseac - Vaše ideálne ošetrenie problémovej pokožky
01.11.2017

Hydratačné balzamy na pery Weleda zahalia vaše pery do žiarenia prírodných krás!

Silné pôsobenie proti známkam starnutia

CORA - kombinácia prírodných zložiek s najnovšou špičkovou technológiou

  1. Recenzie
RECENZIE
CENTRUM ZDRAVIA POKOŽKY
Recenzie na lekárenskú kozmetiku
Noreva
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • päť
  • .
  • 138

Bushueva Evgeniya Perm 29.05.2020 |

Šampón na denné použitie, 400 ml (Noreva, Hexaphane)

Závery: Skvelý šampón! Príjemná aróma, normálne pení, trochu riedka, z tohto dôvodu nie je spotreba najekonomickejšia. Dokonale čistí mastnú pokožku hlavy a hlavne nespôsobuje svrbenie a lupiny! Niekoľko rokov som nemohol nájsť šampón, pokožka sa vždy odlupovala suchými lupinami a za 2 týždne s týmto šampónom šlo všetko úplne, absolútne.

Balabayeva Alena Kazaň 23.05.2020 |

Exfoliac Lotion s vysokým obsahom AHA 125 ml (Noreva, Exfoliac)

Závery: Toto pleťové mlieko s kombináciou kyseliny glykolovej a salicylovej je vhodné pre tých, ktorí chcú vyriešiť problém s akné a zároveň obnoviť a osviežiť svoju pokožku..
Produkt má pomerne silný chemický zápach, ale rýchlo si na neho zvyknete), pri prvej aplikácii dôjde k páleniu a začervenaniu pokožky, najmä na „chúlostivých“ miestach - napríklad v oblasti nasolabiálnej oblasti.
Lúpanie pokožky je tiež možné a veľmi pravdepodobné..
Mám zmiešanú pleť a zároveň citlivú, takže som sa pre seba rozhodol použiť tento prostriedok v priebehu niekoľkých týždňov, pretože pri neustálom používaní môže pokožku vysušiť..
A tak si pleťová voda dokonale poradí s uvedenými úlohami.

Julia Loshadkina Aksai (okres Aksaysky, Rostovská oblasť) | 22.05.2020 |

Sensidian AR Intenzívny krém proti začervenaniu, 30 ml (Noreva, Sensidiane)

Závery: Krém mi chutil. Je príjemný na pokožku, nie mastný. Nemalo to vplyv na vzhľad ciev, myslím, že to nie je možné pre krémy. Miesta rozsiahleho začervenania sú bledšie, čo je obrovské plus a myslím si, že vďaka kyseline azealovej v zložení sa čierne bodky zosvetlili a vyrážky sa zmenšili.

Svetlana Petrozavodsk | 21.05.2020 |

Exfoliac Lotion s vysokým obsahom AHA 125 ml (Noreva, Exfoliac)

Závery: Tento liek je skvelý pre dievčatá s akné, pretože výrobok obsahuje vysokú koncentráciu kyselín. Jeho použitie je ekonomické, nie je potrebné príliš namočiť bavlnenú podložku. Po aplikácii na tvár bude cítiť pálenie. Používam ho už týždeň - počas tejto doby sa červené škvrny (po akné) postupne zosvetľujú. Finančné prostriedky uplatňujem raz denne, ráno, pretože ak nanášam častejšie pokožka veľmi vysušuje. V podmienkach "karantény" pri absencii príležitosti ísť ku kozmetičke - vynikajúci nástroj na udržanie účinku po ukončení procedúr.

Bushueva Evgeniya Perm 20.05.2020 |

Upokojujúci šampón Hexafan 250 ml (Noreva, Hexaphane)

Závery: Vynikajúci šampón pre citlivú pokožku hlavy. Vôňa je príjemná, pena je stredná, z tohto dôvodu nie je spotreba najekonomickejšia. Mastná pokožka hlavy je úplne vymytá, človek však nemôže do noci počítať s absolútnou sviežosťou. Najdôležitejšie je, aby po použití nedošlo k takémuto strašnému pocitu napnutia a svrbenia pokožky, pokožka je pokojná a hydratovaná. Zvláda svoju úlohu dokonale

Bushueva Evgeniya Perm 19. 5. 2020 |

Šampón Hexafan na denné použitie 250 ml (Noreva, Hexaphane)

Závery: Šampón nie je zlý, ale bez nadšenia. Spotreba nie je najekonomickejšia - bežne pení, ale šampón je riedky, takže ho musíte nanášať viac. Umýva vlasy, kým škrípu bez toho, aby sa zamotali. Balenie je pohodlné, ľahko sa otvára a zatvára, nič neuniká. Vôňa je príjemná.

Ritz Diana Moskva | 16.05.2020 |

Exfoliac BB krém, ľahký tón, 30 ml (Noreva, Exfoliac)

Závery: Najobľúbenejší BB krém, beriem ho vždy v najsvetlejšom odtieni, zmiešanej pleti, náchylnej na mastný obsah. Vyrovnáva tón a trochu sa matuje. Úprimne odporúčam!

Skoryukova Irina Krasnodar | 05/03/2020 |

Xerodian AR + zvláčňujúci krém na veľmi suchú a atopickú pokožku, 200 ml (Noreva, Xerodiane AP +)

Závery: Krém zmierňuje zápal, upokojuje pokožku a vyživuje ju. Mne to vyhovuje - atopická pokožka, s diagnózou ružovka. Skutočný nález. Textúra krému je hustá, ale nie mastná. Výrazne zlepšený stav pokožky po prvom týždni používania. Odporúčam na 100%. Škoda, že tu nie je k dispozícii, veľmi sa teším na opätovné objednanie.

Eleanor Volgograd | 05/02/2020 |

Hydratačné sérum Aquareva 30 ml (Noreva, Aquareva)

Závery: Ľahké a príjemné sérum. Používam ho ako podklad pod makeup

Antonina Moskva | 26.04.2020 |

Exfoliac čistiaci píling 50 ml (Noreva, Exfoliac)

Závery: vynikajúci kyslý peeling. čistiace častice sú okrúhle, pokožka sa nezraní.

Fomenko Irina Vologda | 04.24.2020 |

Novean Premium Multifunkčné pleťové sérum proti starnutiu 40 ml (Noreva, Noveane Premium)

Závery: Sérum sa mi veľmi páčilo. Je to pohodlné - tenký výtok z obalu vám umožní vytlačiť z neho toľko, koľko je potrebné. Vôňa takmer nie je výrazná. Konzistencia je priemerná, nie voda a ani hustý krém. Samozrejme neočakávam zázraky v podobe stiahnutia oválu, ale odporúčam ho ako ošetrujúci produkt.

Fomenko Irina Vologda | 13.04.2020 |

Chrono-filler Intenzívne spevňujúce sérum proti vráskam 15 ml (Noreva, Norelift)

Závery: Som veľmi zvyknutý na séra v mojej každodennej starostlivosti. Tento nástroj som vyskúšal prvýkrát. Moja pokožka je viac ako 45 rokov, suchá, citlivá. Nevyvoláva negatívne reakcie, vôňa je nenápadná. Konzistencia je stredná, rýchlo sa ukončí, ak sa použije 2-krát denne na celú tvár a krk. Ale všetky séra sa rýchlo minú.

Noreva Psorian Šampón proti lupinám INTENZÍVNE termálne keratolické upokojujúce Noreva Psoriane

Katalóg Noreva »Noreva Psoriane» Noreva Psorian Šampón proti lupinám INTENZÍVNE termálne keratolytické upokojujúce Noreva Psoriane

Cena:
1 250 rub.

Cena:
1 250 rub.

Šampón Noreva Psoriane je jemný základ na umývanie, ktorý jemne čistí pokožku a vlasy a uľahčuje ich rozčesávanie. Dermatologicky testovaný šampón.

Špeciálna podporná starostlivosť pre podráždenú, šupinatú pokožku hlavy. Používa sa v rôznych formách psoriázy ako adjuvans. Bojuje proti lupinám, zmierňuje svrbenie a predchádza sekundárnej infekcii. Receptúra ​​obohatená o keratolytiká a piroktón olamín podporuje elimináciu lupín a hĺbkové čistenie pokožky hlavy od nečistôt a odumretých buniek. Zloženie: Étery ANA 2%; Kyselina salicylová; Extrakt zo sladkého drievka; Piroktón olamín; Klimatizácia

Spôsob aplikácie: Aplikujte 1 - 2 krát týždenne. Naneste na vlhké vlasy ľahkými masážnymi pohybmi, napeňte, nechajte pôsobiť 2 - 3 minúty. Dôkladne opláchnite.

Podmienky skladovania: pri izbovej teplote.

PSORIAN

  • Kontraindikácie
  • Vedľajšie účinky
  • Podmienky skladovania

Psorian (Psoriane) - dermatokozmetické výrobky vyvinuté pre starostlivosť o suchú, podráždenú, šupinatú pokožku a pre ľudí trpiacich psoriázou.

Prípravky Psoriane majú mierny exfoliačný účinok, obnovujú, upokojujú podráždenú pokožku, zvlhčujú pokožku, zmierňujú svrbenie, udržiavajú pokožku pohodlnú a jemnú.

Psorian - výrobky dennej starostlivosti o pleť.

Psoriane Intensive Shampoo je špeciálny intenzívny šampón určený na starostlivosť o podráždenú pokožku hlavy náchylnú na odlupovanie a psoriázu. Šampón pôsobí na faktory spôsobujúce zápal, zmierňuje svrbenie a zmierňuje odlupovanie, poskytuje pohodlie, zvlhčuje pokožku hlavy, exfoliuje aj tie najhustejšie šupiny a bojuje proti suchým lupinám. Uľahčuje česanie.

CalmiPSO Calming Complex - silný upokojujúci komplex, ktorý poskytuje pocit pohodlia a zmierňuje svrbenie.

Extrakt z hroznových jadier a olej zo sladkých mandlí zvlhčujú a vyživujú podráždenú a suchú pokožku, obnovujú jej pružnosť.

AHA / BHA kyseliny zapuzdrené v jojobovom oleji exfoliujú zhrubnuté a šupinaté oblasti a zlepšujú zdravie pokožky hlavy..

Spôsob aplikácie: Aplikujte každé tri dni po dobu 14 dní, potom 2 - 3 krát týždenne.

Naneste na vlhké vlasy ľahkými masážnymi pohybmi, napeňte, nechajte pôsobiť 10 minút. Umyte vodou.

Psoriane Daily Shampoo je denný šampón špeciálne vyvinutý pre suchú a podráždenú pokožku hlavy s lupinami, svrbením, začervenaním a odlupovaním. Produkt rýchlo upokojuje pokožku a navracia pocit pohodlia. Receptúra ​​obohatená o keratolytiká a piroktón olamín pomáha eliminovať lupiny a hĺbkovo vyčistiť pokožku hlavy od nečistôt a odumretých buniek.

Jemný umývací základ jemne čistí pokožku a vlasy, uľahčuje ich rozčesávanie.

Piroctone Olamine má výrazný protiplesňový účinok, pomáha bojovať proti lupinám, upokojuje podráždenie.

Keratolytické činidlá s ovocnými kyselinami exfoliujú odumreté bunky pokožky na pokožke hlavy.

Spôsob použitia: Naneste na vlhké vlasy ľahkými masážnymi pohybmi, napeňte, nechajte pôsobiť 10 minút.

Upokojujúci krém Psoriane je špeciálne ošetrenie určené pre suchú, podráždenú, šupinatú pokožku. Rýchlo zmierňuje podráždenie a intenzívne zvlhčuje pokožku. Pôsobí exfoliačne (odstraňuje odlupovanie). Opravte podráždenú citlivú pokožku.

Krém sa perfektne vstrebáva a vytvára nemastný film, ktorý chráni pokožku, zjemňuje ju, zmierňuje pocity sucha a svrbenia. Môže sa použiť počas liečby psoriázy ako sprievodná starostlivosť. Odporúča sa na obnovu pokožky po agresívnych vonkajších vplyvoch vrátane kozmetických procedúr (chemický peeling, mikrodermabáza atď.)..

Estery AHA kyselín poskytujú keratolytický účinok, odstraňujú odlupovanie a vyrovnávajú farbu a textúru pokožky.

Bambucké maslo nasýti pokožku lipidmi, obnoví pružnosť, zmierni suchosť a s tým spojenú citlivosť pokožky.

Vitamín PP a bisabolol upokojujú, zmierňujú začervenanie, zvyšujú bariérovú funkciu pokožky.

Spôsob použitia: Aplikujte na čistú a suchú pokožku 1 - 2 krát denne.

Upokojujúce mlieko Psoriane je špeciálne ošetrenie určené pre suchú, podráždenú a šupinatú pokožku tela. Odporúča sa tiež pri rôznych formách psoriázy ako denná liečba. Upokojuje svrbenie a podráždenie, zmierňuje odlupovanie, zvlhčuje a chráni. Podporuje účinnejšiu liečbu.

Skvelý produkt pre suchú pokožku, ktorá vyžaduje intenzívnu výživu a regeneráciu. Vhodný na celé telo, najmä na suché oblasti ako sú dlane, lakte, kolená. Zjemňuje pokožku bez zanechania lepkavých a mastných pruhov.

Možno kombinovať s výrobkami predpísanými dermatológiou.

Spôsob použitia: Aplikujte na čistú a suchú pokožku 1 - 2 krát denne.

Upokojujúci čistiaci gél Psoriane je intenzívny upokojujúci a zjemňujúci gél na čistenie podráždenej, šupinatej pokožky na tvári a tele, ako aj pokožky s psoriázou. Jemne čistí podráždenú a šupinatú pokožku, pomáha eliminovať odlupovanie. Obnovuje pružnosť pokožky, chráni ju. Nemá sušiaci účinok.

Silný upokojujúci komplex CalmiPSO pôsobí na oblasti podráždenia a okamžite upokojuje pokožku, redukuje odlupovanie, odstraňuje odumreté šupiny pokožky..

CalmiPSO Complex - má upokojujúci účinok, zmierňuje svrbenie.

AHA / BHA kyseliny - znižujú odlupovanie pokožky, odstraňujú odumreté kožné šupiny.

Glycerín - zabraňuje suchej pokožke.

Ako používať: Aplikujte denne 1 - 2 krát denne ako čistiaci prostriedok na tvár a / alebo telo.

Kontraindikácie

Individuálna neznášanlivosť komponentov.

Noreva Psorian Intenzívny šampón proti lupinám 125 ml (Noreva, Psoriane)

Špeciálna intenzívna starostlivosť počas vzplanutia pre podráždenú, šupinatú pokožku hlavy. Okamžite upokojuje svrbenie a podráždenie. Zvlhčuje pokožku hlavy. Odlupuje aj tie najužšie váhy, bojuje proti lupinám. Uľahčuje česanie. Na rôzne formy psoriázy ako adjuvans. AKTÍVNE ZLOŽKY Calmi PSO Complex okamžite zmierňuje svrbenie a podráždenie. Extrakt z hroznových jadier: zvlhčuje pokožku hlavy. Olej zo sladkých mandlí: zvlhčuje pokožku hlavy. AHA / BHA zapuzdrené v jojobovom oleji: Jemne exfoliuje aj tie najtvrdšie váhy. Ochranné komponenty. Klimatizácia. TYP POKOŽKY Suchá, šupinatá pokožka so psoriázou TEXTÚRA Šampón so sviežou vôňou APLIKÁCIA Naneste na vlhké vlasy ľahkými masážnymi pohybmi, napeňte a nechajte pôsobiť 8-10 minút. Dôkladne opláchnite. Aplikujte každé tri dni po dobu 14 dní, potom 2 - 3 krát týždenne. ČIAROVÝ KÓD 3571940000421 CHARAKTERISTIKA Značka - Noreva Gamma - Problémy s psoriázou - Psoriáza Účel - Liečba psoriázy Typ produktu - Šampón Oblasť použitia - Starostlivosť o vlasy Krajina pôvodu - Francúzsko Typ kozmetiky -

Šampón na psoriázu na hlave - hodnotenie najefektívnejších liekov

Psoriáza je nevyliečiteľné ochorenie, ale príznaky ochorenia je možné liečiť rôznymi liekmi. Účinné šampóny môžu dlhodobo eliminovať príznaky psoriázy na pokožke hlavy. To je obzvlášť dôležité, pretože svrbenie, vyrážky, plaky na vlasovej línii spôsobujú veľa nepríjemností..

Je veľmi nepohodlné používať formy liekov vo forme masti a krémy na hlavu, navyše sa zvyčajne musia používať denne niekoľkokrát denne. Preto sa vlasové prípravky stávajú ideálnou možnosťou na odstránenie nepohodlia z dermis. Relapsy sa neobjavujú dlho a čas remisie sa stáva dlhým.

V lekárňach nájdete veľa šampónov na psoriázu, prírodných, syntetických a s pridanými hormónmi. Pred zakúpením sa musíte poradiť so svojím lekárom, aby ste sa vyhli vedľajším účinkom. Najlepšie lieky sú uvedené v tomto článku..

Príčiny psoriázy

Presné príčiny psoriázy neboli medicínou stanovené, ale podľa štatistík boli stanovené predpoklady vedúce k ochoreniu:

  • Predispozícia. Zistilo sa, že v rodine, v ktorej je jeden z rodičov chorý, existuje riziko narodenia dieťaťa s psoriázou.
  • Genetické poruchy. Vplyvom vírusových a bakteriálnych buniek sa mení ľudský genotyp a štruktúra chromozómov. Táto patológia je bežnejšia u ľudí s imunodeficienciou..
  • Vystavenie pokožky plesňovým alebo bakteriálnym infekciám.
  • Metabolické ochorenie.
  • Zápalové procesy v tele (pozorované zvýšením hladiny leukocytov a lymfocytov).
  • Príliš suché alebo vlhké podnebie.
  • Emočné zážitky, stres, depresia.
  • Predávkovanie drogami.

Zistilo sa, že táto choroba je bežnejšia u ľudí so zlými návykmi..

Najefektívnejšie šampóny. Zoznam

Pred výberom lieku sa musíte rozhodnúť o vlastnostiach, ktoré majú. V prvom rade obsahuje zloženie látky, ktoré majú liečivý účinok na psoriatické plaky. Eliminujú nadmerné sucho a suché vlhké oblasti. Bežné na každodenné použitie nie sú vhodné, môžu iba zhoršiť priebeh ochorenia.

Bez terapie je choroba charakterizovaná zväčšením oblasti lézie, čo vedie k silnému svrbeniu, veľkým plakom, zápalu a začervenaniu. Na hlave v dôsledku nadmernej suchosti vlasy slabnú a vypadávajú.

Účinok liekov na vlasovú líniu je nasledovný:

  • Regeneruje sa regenerácia pokožky. To znižuje oblasť zápalu a psoriatických plakov..
  • Stav dermy sa zlepšuje, stáva sa plastickejšou a menej poškodenou vplyvmi prostredia.
  • Pôsobia protisvrbivo.
  • Zvlhčite suché oblasti a vysušte mokré.
  • Zmenšenie oblasti lézie a počtu psoriatických plakov.
  • Účinok na zmiernenie bolesti.

Pri výbere lieku je potrebné brať do úvahy vedľajšie účinky a zloženie látok..

Šampón na psoriázu Losterin

Losterol sa predáva v rôznych formách, ako sú šampóny, mydlá, krémy a gély. Na liečbu psoriázy užívajte šampón. Hlavnou účinnou látkou je naftalánový olej. Lieči ťažké štádiá ochorenia.

Zloženie okrem naftalánu obsahuje destilovanú vodu, močovinu, mandľový olej, kyselinu salicylovú, japonskú proforu, ricínový olej, vitamín B5.

Cena začína od 700 rubľov. Aplikuje sa denne a je vhodný pre citlivú pokožku.

Eliminuje pálenie, suchosť, zápaly.

Nizoral

Základom Nizoralu je ketokonazol. Zahŕňa tiež komponenty:

  • Kolagénový hydrolyzát
  • Hydroxid sodný
  • Chlorid sodný
  • Imidourea

Nizoral sa používa na hubu na zastavenie rastu a reprodukcie patologických útvarov a na zmiernenie príznakov. Znižuje množstvo plaku, pocit pálenia a urýchľuje regeneráciu. Dobre sa vyrovná s lupinami a dermatitídou. Účinok je viditeľný už od prvého šampónu.

Náklady na drogu sú od 500 rubľov. Musí sa používať dvakrát týždenne. Naneste na vlhké vlasy bez trenia a dôkladne ich opláchnite.

Kontraindikácie zahŕňajú užívanie tehotných, dojčiacich žien a detí do štrnástich rokov.

Dermazol

Dermazol sa považuje za podobný prípravku Nizoral. V prípade individuálnej neznášanlivosti zložiek Nizoralu predpisujú ošetrujúci lekári Dermazol. Zastavuje vývoj buniek plesní, zmierňuje tiež príznaky a obnovuje stav dermis na hlave. Cena v lekárňach sa pohybuje od 200 do 300 rubľov.

Šampón na psoriázu Keto plus

Hlavnou zložkou je pyritión zinočnatý. Keto Plus obsahuje ketokonazol, ktorý sa považuje za hormonálnu látku. Odstraňuje príznaky, zmierňuje pálenie, olupovanie, odstraňuje psoriatické plaky. Účinne bojuje proti hubovým bunkám, eliminuje začervenanie a podráždenie. Musíte ho používať dvakrát týždenne po dobu 30 dní. Cena začína od 450 r.

Šampón Keto plus na psoriázu má o jeho pôsobení veľmi dobré recenzie.

Cistifan

Cistifan je zameraný na elimináciu príznakov dermatologických ochorení. Znižuje odlupovanie, začervenanie, zápal a pálenie. Hlavnou zložkou lieku je mikonazol. Okrem nej je obsiahnutá aj kyselina salicylová.

Cistifan reguluje stav pokožky a jej metabolizmus. Nevyvoláva alergickú reakciu. Mal by sa aplikovať trikrát týždenne, jeden a pol mesiaca. Cena sa pohybuje od 750 do 1100 rubľov na fľašu.

Bioderma

Bioderm jemne ovplyvňuje pokožku hlavy. Tento liek je vhodný pre citlivé typy pokožky. Je povolené používať ho každý deň. Je skvelé preventívne oddialiť opakovanie príznakov..

Bioderm je navrhnutý na zastavenie vitálnej aktivity buniek plesní. Zmierňuje príznaky kožných ochorení, odstraňuje svrbenie, suchosť, zápaly. Okrem toho má priaznivý vplyv na vlasy a zlepšuje ich stav. Aplikujte na vlasy a opláchnite štyrikrát týždenne, z preventívnych dôvodov postačuje jednorazové použitie. Cena je dosť vysoká - od 1300 rubľov. za fľašu.

Sebozol

Sebozol je hormonálny liek. Hlavnou zložkou lieku je ketokonazol. Umývajú si vlasy na plesňové infekcie a iné dermatologické choroby. Reguluje stav epidermy, vyrovnáva sa s patológiou a urýchľuje metabolizmus. Na terapiu sa musí aplikovať dvakrát týždenne po dobu 30 dní. Z preventívnych dôvodov si môžete vlasy umývať raz týždenne. Výsledky pôsobenia lieku sú viditeľné po 14 dňoch. Lieky strednej cenovej kategórie - od 350 rubľov. za fľašu.

Šampón proti lupienke Vichy Derkos

Vichy Derkos je formulovaný tak, aby eliminoval rast plesní. Neobsahuje žiadne sírany. Zmierňuje príznaky kožných ochorení, odstraňuje svrbenie, olupovanie. Tiež pozitívne ovplyvňuje vlasy, zlepšuje ich vzhľad.

Hlavnou zložkou je termálna voda. Stačí ho používať 3-4 krát týždenne po dobu jedného mesiaca a na prevenciu - raz. Cena v lekárňach začína od 450 r.

Zadusený

Tento liek je zameraný na ničenie plesňových útvarov. Toto je hormonálny liek. Jeho hlavnou účinnou látkou je ketokonazol. Účinne tiež zmierňuje príznaky a lieči rôzne infekcie..

Mal by sa aplikovať 3-4 krát týždenne po dobu 30 dní. Cena začína od 300 r.

Dechtové šampóny

Na liečbu sa používa decht, a to ako vo svojej vlastnej forme, tak aj ako súčasť rôznych prípravkov. Decht sa získava z rôznych druhov stromov, napríklad z borovice, brezy, vŕby a ďalších. V závislosti na druhu, bude decht ovplyvňovať príznaky v rôznej miere. Decht odstraňuje plak z epidermy, zmierňuje zápal, obnovuje a zlepšuje pokožku.

Psoril

Psorilom obsahuje výlučne prírodné látky. Patria sem brezový decht a rastlinné oleje. Ničí bunky plesní a škodlivé baktérie, mikróby, dezinfikuje pokožku. Zmierňuje zápal a začervenanie, má analgetický účinok, obnovuje pokožku.

Vďaka prírodným zložkám nespôsobuje vedľajšie účinky, čo znamená, že je vhodný na každodenné použitie. Zmeny sú viditeľné okamžite. Na preventívne účely stačí jedna aplikácia týždenne. Cena v lekárňach začína od 350 r.

Algopix

Tento prírodný liek vyrobený z borievkového dechtu regeneruje postihnutú pokožku. Účinne zmierňuje zápaly rozšírené pri dermatologických ochoreniach na zmiernenie príznakov, eliminuje pálenie a plak. Trvanie liečby je štyri týždne, postačuje jedno použitie týždenne. Kurz je možné predĺžiť po 14 dňoch. Cena je dosť vysoká - od 1100 rubľov.

Nemá žiadne vedľajšie účinky, pretože obsahuje kyselinu salicylovú, decht a extrakt z rias, ktoré sú prírodnými produktmi. Tiež si umývajú vlasy lupinami, dermatitídou. Kontraindikované u tehotných žien a detí.

Šampón na psoriázu Friderm decht

Decht v štruktúre tohto liečiva sa získava v uhoľnom priemysle. Používa sa na zmiernenie príznakov, odstránenie psoriatických plakov a pálenie. Predlžuje čas remisie.

Používajte dvakrát týždenne po dobu troch mesiacov. Cena za fľašu začína od 600 rubľov.

Hlavnou zložkou lieku je brezový decht. Okrem toho obsahuje vzorec provitamín B5 a kokosový olej. Zvyšuje pružnosť pokožky a chráni ju pred mechanickým poškodením. Zlepšuje medzibunkový metabolizmus, zmierňuje zápaly, svrbenie a odstraňuje suchosť. Vlasy by sa mali umývať dvakrát týždenne po dobu jedného mesiaca..

Liečivo je klasifikované ako lacné, pretože jeho cena začína od 130 r.

911 decht

Obsahuje glycerín a kokosový olej. Decht v tomto produkte sa získava z brezy. Účinne eliminuje príznaky choroby a zlepšuje stav pokožky. Zvyčajne sa používa na profylaxiu, pretože je veľmi mierna. Vysokej účinnosti je možné dosiahnuť pri každodennom používaní. Nástroj je dosť lacný - od 140 rubľov za fľašu.

Super psori

Super Psori sa skladá z naftalánových a horečnatých solí. Odstraňuje zápal z pokožky, eliminuje odlupovanie a pálenie. Chráni tiež pokožku pred choroboplodnými zárodkami a baktériami, zvlhčuje a vyživuje dermis a obnovuje ju. Mala by sa aplikovať štyri týždne dvakrát týždenne. Cena je nízka - od 120 rubľov.

Etrivex

Etrivex je hormonálny liek. Hlavnou zložkou lieku je klobetasol propionát. Je to veľmi efektívny, efektívny a efektívny liek. Mal by sa použiť do jedného mesiaca, nanášať každý deň, kým príznaky nezmiznú, a dvakrát týždenne až do konca kurzu. Pre presné nastavenie priebehu liečby je potrebné kontaktovať špecialistu. Náklady - od 800 rubľov.

Používajte striktne podľa pokynov. Nemôžu ho používať deti do 18 rokov, tehotné a dojčiace ženy, ani na plesne a vírusové infekcie. Má rôzne vedľajšie účinky, ako je podráždenie očí, suchá pokožka, svrbenie, akné a vyrážky. Cena začína od 800 rubľov. Recenzie na fórach o šampónoch na psoriázu Etrivex sú väčšinou pozitívne.

Šampón na psoriázu Skin-Cap

Skin-Cap sa používa na rôzne kožné ochorenia. Hlavnou zložkou produktu je pyritión zinočnatý. Vďaka nemu prostriedok likviduje baktérie a ničí plesňové útvary. Pôsobí protizápalovo, proti svrbeniu, odstraňuje zubný povlak a chráni pokožku. Zvlhčuje pokožku. Môže sa použiť na lupiny na pokožke hlavy.

Musíte si vlasy umývať trikrát týždenne po dobu jedného mesiaca, raz týždenne kvôli prevencii. Náklady sú pomerne vysoké - od 1 200 rubľov za fľašu. Je k dispozícii aj v iných formách: krém, sprej, masť. Opatrnosť je potrebná u tehotných a dojčiacich žien..

Hipp je liek na liečbu kožných chorôb u malých detí a kojencov. Má prírodné zložky vo forme, obsahuje rôzne rastlinné oleje a extrakty. Zlepšuje metabolizmus pokožky, reguluje jej acidobázickú rovnováhu, chráni a regeneruje. Musia sa umývať každý deň. Cena začína od 180 rubľov za fľašu.

Johnsons Baby

Zvlhčuje suché miesta, chráni ich pred mechanickým namáhaním a zlepšuje celkový stav. Eliminuje príznaky ako psoriatické plaky a svrbenie kože. Cena začína od 100 rubľov.

Možné vedľajšie účinky

Rôzne lieky tiež spôsobujú rôzne vedľajšie účinky. Prírodných liekov ich je najmenej. Hormonálne lieky majú najväčší zoznam vedľajších účinkov..

Napríklad Losterin zriedka spôsobuje vedľajšie účinky. Jeho jediným vedľajším účinkom je spálenie ošetrených oblastí..

Niektoré opravné prostriedky spôsobujú:

  • Suchá koža.
  • Vyrážka.
  • Pálenie.
  • Podráždenie očí.
  • Akné.
  • Vypadávanie vlasov a porušenie ich štruktúry.
  • Bolesť hlavy.
  • Nevoľnosť, zvracanie, bolesti brucha.
  • Nespavosť.
  • Všeobecná slabosť.

Šampóny na psoriázu. Spätná väzba k žiadosti

Recenzie šampónov na psoriázu na hlave sú rôzne - niektoré pomáhajú pri liečbe, iné zhoršujú príznaky.

Ilona, ​​24 rokov, Petrohrad

Na fóre som čítal pozitívne recenzie o šampónoch na psoriázu Libriderm zinok. Chcem povedať, že prvé dojmy boli vysoké. Zinok má dobrý vplyv na pokožku, takže, ako som si myslel, náprava mi pomôže pri odstraňovaní prejavov choroby. Ale okrem neho je v kompozícii síran sodný, čo je neprijateľná zložka psoriatických liekov. Dal som za neho 400 rubľov.

Po dvojtýždňovom používaní môžem povedať, že mi nielen že nevyhovoval a nezmierňoval príznaky, ale spôsoboval aj závažné vedľajšie účinky, ktoré len zhoršovali stav. Svrbenie na hlave bolo veľmi silné. Už som trpel lupinami a táto droga len zhoršovala situáciu. Vo výsledku som musel kúpiť nové lieky, drahšie, ísť k lekárovi a usilovnejšie sa liečiť..

Dmitrij, 48 rokov, Murmansk

Asi pred šiestimi rokmi som ochorel. Svrbenie je veľmi bolestivé a plaky sú veľmi nepríjemné. Kvôli chorobe musíte skryť ruky. Problém však nemôžete skryť na hlave, takže musíte vždy rýchlo a efektívne zaobchádzať s účinnými prostriedkami. Jedným z nich je šampón Skin Cap, recenzie o ňom na psoriázu sú vždy pozitívne. Obsahuje malé množstvo hormonálnych látok, ale pre mňa to nie je problém, keďže hlavnou vecou je kvalitná liečba. Príznaky týmto liekom vždy ustúpia. Odporúčam všetkým.

PSORIAN Upokojujúci šampón proti lupinám, 125 ml (Noreva, Psoriane)

Špeciálna starostlivosť o suchú, podráždenú, šupinatú a oslabenú pokožku hlavy.

Zadajte svoj e-mail a informujte sa o príchode tovaru

Recenzie na PSORIAN Upokojujúci šampón proti lupinám, 125 ml

Napíšte svoju recenziu

  • Hity a populárne produkty
  • Ako si vytvoriť vlastný program starostlivosti o vlasy
  • Ako si vybrať farbu
  • Profesionálne značky pre starostlivosť o vlasy
  • Objednávka dodávky
  • Kontrola kvality
  • Možnosti platby
  • Kontakty
  • Zľavový systém
  • pokročilé vyhľadávanie
  • Socolor VK
  • Dodacie podmienky
  • Pripoj sa k nám
  • Špeciálne ponuky
  • Dozviete sa viac o zľavách
  • Nárokujte podľa objednávky
  • LLC "Svet liečivej kozmetiky"
  • Moskva, Zelenograd, Georgievsky prospekt, 5
  • [email protected] (800) 775-56-858 (495) 789-69-28
  • © 2007-2020 Socolor.ru Upozorňujeme, že táto webová stránka slúži iba na informačné účely a za žiadnych okolností nejde o verejnú ponuku,
  • určené ustanoveniami časti 2 čl. 437 Občianskeho zákonníka Ruskej federácie. Podrobné informácie o produkte a jeho nákladoch získate u operátorov.

Naša mobilná aplikácia v iTunes

Aplikácia SOKOLOR vám dáva príležitosť rýchlo nájsť liečivú kozmetiku od známych svetových výrobcov, zistiť o nej všetky informácie, ktoré vás zaujímajú, a ak chcete, kúpiť.

Kategória zadarmo: Starostlivosť o vlasy Veľkosť: 5,2 MB Jazyky: ruština

Kompatibilita: Vyžaduje sa iOS 6.0 alebo novší. Kompatibilné s iPhone, iPad a iPod touch. Táto aplikácia je optimalizovaná pre iPhone 5.

Šampón Noreva Psorian na denné použitie 125ml

Vlastnosti

Šampón Psorian je špeciálne vyvinutý na podráždenú pokožku hlavy s lupinami, svrbením, začervenaním a odlupovaním. Produkt rýchlo upokojuje pokožku a navracia pocit pohodlia. Receptúra ​​obohatená o keratolytiká a piroktón olamín podporuje elimináciu lupín a hĺbkové čistenie pokožky hlavy od nečistôt a odumretých buniek. Mäkká základňa na umývanie Noreva Psoriane Shotting Quotidien jemne čistí pokožku a vlasy, uľahčuje ich rozčesávanie. Dermatologicky testovaný šampón.
Výsledky klinických štúdií preukázali:

  • 91% - upokojuje pokožku hlavy;
  • 83% - jemné a elastické vlasy;
  • 83% - odstránené lupiny a odlupovanie;
  • 100% - znížená hustota červených škvŕn;
  • 92% - znížené svrbenie.
  • piroktón olamín má výrazný protiplesňový účinok, pomáha v boji proti lupinám;
  • propylénglykol zvlhčuje pokožku hlavy;
  • keratolytické látky odlupujú odumreté bunky z pokožky hlavy.

Spôsob aplikácie

Naneste šampón na mokré vlasy a pokožku hlavy, premasírujte a po 10 minútach dôkladne opláchnite vodou. Nepoužívať u detí mladších ako tri roky.

Zloženie

AQUA (VODA), PROPYLÉN GLYKOL, SURFÁT LAURETU SODNÉHO, DECYL GLUCOSID, CETARETH-60 MYRISTYL GLYCOL, KOKAMOFÓROTÁT SODNÝ, KYSELINA GLYKOLOVÁ, OXID SODNÝ, SODNÝ, SODNÝ 2, PARFUM (VOŇAVOSŤ), OXIRAN, KYSELINA CITRÓNOVÁ, DIPOTASIUM, GYCYRIHORÁT, SÍRAN SODNÝ.

Recenzia 7 šampónov na psoriázu - účinnosť, trvanie liečby, cena

Šampóny sa môžu používať na liečbu psoriázy na pokožke hlavy. Výsledky sa v priemere dostavia za mesiac. Najefektívnejšie sú lieky s topickými steroidmi. Je však potrebné pamätať na to, že ide o hormonálne účinné látky, ktoré pri nekontrolovanom dlhodobom užívaní môžu dokonca spôsobiť zhoršenie psoriázy..

Pre pohodlie rozdelíme šampóny na psoriázu do 4 skupín:

Šampóny na psoriázu zmierňujú svrbenie a odlupovanie

  1. šampóny s glukokortikoidmi (hormonálnymi);
  2. šampóny proti lupinám (vrátane Algopixu);
  3. šampóny s aktivovaným pyritiónom zinočnatým;
  4. dechtové šampóny.

Kľúčom k úspechu je dodržanie schémy predpísanej lekárom. Potom je riziko vedľajších účinkov minimálne a liečba bude fungovať..

1. Topické glukokortikosteroidy

Prvou skupinou, na ktorú sa pozrieme, sú šampóny na psoriázu s glukokortikoidmi..

Látky tejto skupiny sú hormóny, ktoré sú v tele produkované kôrou nadobličiek. Ako lieky sa používali od 40. rokov minulého storočia..

Prírodné alebo umelo syntetizované, majú široké použitie v medicíne. Glukokortikoidy majú imunosupresívne, protizápalové, antialergické účinky.

V progresívnom štádiu psoriázy sú predpísané lieky, ktoré:

  • zmierniť zápal;
  • regulovať procesy bunkového delenia epidermy;
  • stredne odlupujte zrohovatené častice pokožky;
  • vylúčiť alergické reakcie;
  • eliminovať bolesť v koži.

Kortikosteroidy majú tieto vlastnosti. Zvážte šampón, ktorý obsahuje lokálne kortikosteroidy.

1.1. Šampón "Etrivex"

Šampón "Etrivex" je silný prípravok, používajte iba podľa pokynov a s opatrnosťou.

Účinná látka, zloženie

Indikácie pre použitie

Dospelí od 18 rokov. Pri psoriáze, okrem:

  • pustulárny;
  • rozsiahla plaková (vulgárna) psoriáza.
  • tehotenstvo a obdobie dojčenia;
  • citlivosť na zložky liečiva;
  • vírusové, plesňové, mykobakteriálne, parazitárne infekčné choroby.

Priebeh liečby

Odporúča sa nanášať každý deň po dobu 4 týždňov. Ak nie je výsledok, potom prehodnoťte liečbu.

Naneste na suchú pokožku hlavy, nechajte pôsobiť 15 minút, opláchnite bežným šampónom.

Recenzie na Erivex

Recenzie hovoria o pozitívnych výsledkoch. Mnoho pacientov s psoriázou sa však bojí používať šampón kvôli hormonálnej účinnej látke..

Recenzia šampónu "Etrivex" od Andrey Masny

Zdravotný výskum

Opis účinnej látky (klobetasol propionát) naznačuje: na krátkodobé použitie pod dohľadom lekára.

O účinnosti lieku nie je k dispozícii žiadny verejne dostupný lekársky výskum.

Vedľajšie účinky

  • podráždenie očí;
  • akné, folikulitída;
  • opuch, suchosť, atrofia, napnutie a podráždenie pokožky;
  • svrbenie, žihľavka, erytém, vyrážka;
  • alergická kontaktná dermatitída
  • bolesť hlavy.

Náklady

Priemerná cena v Moskve je 850 rubľov. pre 60 ml.

Výrobca

Galderma Laboratory (Francúzsko)

Pokyny na webovej stránke výrobcu

Záver o lieku

Šampón "Etrivex" je prípravok s hormonálnou účinnou látkou. Musí sa používať opatrne, krátkodobo.

Recenzie hovoria o pozitívnom účinku, ale iba po dobu používania šampónu. Zaznamenáva sa tiež návykový účinok. O výsledkoch liečby psoriázy týmito liekmi nie sú žiadne lekárske štúdie.

2. Šampóny proti lupinám

Druhou skupinou šampónov, na ktorú sa pozrieme, sú šampóny proti lupinám.

Indikácie pre použitie psoriázy nie sú uvedené, majú však exfoliačný a zjemňujúci účinok. Psoriáza na hlave je často zamieňaná s lupinami a príznaky sú podobné. Recenzie týchto liekov sú často pozitívne na liečbu psoriázy.

V tejto časti sa dozviete cenu šampónu Algopix.

Niektoré nástroje som do recenzie nezahrnul, ale stojí za zmienku.

O šampóne Losterin je len málo recenzií, ale obsahuje aj prírodné zložky. A v indikáciách na použitie sú lupiny a psoriáza pokožky hlavy. Šampón zo série „Harmony of Pure Metals“ je tiež určený na ošetrenie lupín a obsahuje prírodné látky - meď, železo, zinok. O jeho aplikácii nie je dostatok recenzií.

2.1. Šampón "Sulsena"

Šampón Sulsen pomáha proti lupinám v 90% prípadov (podľa lekárskeho výskumu). Existujú pozitívne recenzie o použití na psoriázu pokožky hlavy.

Účinná látka, zloženie

Indikácie pre použitie

Indikácie - na liečbu lupín. Podľa recenzií - s psoriázou pokožky hlavy.

  • zvýšená citlivosť;
  • tehotenstvo a dojčenie;

Priebeh liečby

Pre každého individuálne.

Naneste na vlhké vlasy, napeňte a nechajte pôsobiť 3 minúty. Potom opláchnite a postup opakujte.

Recenzie na Sulsen

O použití šampónu Sulsen na psoriázu existujú pozitívne recenzie:

Recenzia užívateľa Natalka na šampón Sulsena

Recenzia užívateľa Ella na Sulsena shampoo

Zdravotný výskum

Štúdiu šampónu uskutočnilo testovacie laboratórne stredisko Štátneho ústavu vedecko-výskumného ústavu pracovného lekárstva Ruskej akadémie lekárskych vied. Pamätajte, že jeho výsledky súvisia s účinnosťou šampónu na ošetrenie lupín.

Štúdie sa zúčastnilo 30 ľudí s lupinami. Výsledkom bolo vyliečenie 27 ľudí (90%). Čo sa zdá byť fantastické.

Vedľajšie účinky

  • alergie - vyrážka, ekzém, svrbenie, dermatitída;
  • podráždenie kože;
  • lokálne vypadávanie vlasov;
  • môže ľahko sfarbiť vlasy.

Náklady

Priemerná cena v Moskve je 300 rubľov. na 150 ml.

Výrobca

LLC „Amalgama Lux“ (Ukrajina)

Záver o lieku

Šampón Sulsena je účinný proti lupinám v 90% prípadov. Recenzie hovoria, že tento liek funguje aj pri liečbe psoriázy pokožky hlavy. Minimálny počet vedľajších účinkov vám umožňuje vyskúšať tento liek.

2.2. Šampón "Algopix"

Šampón Algopix má vďaka svojmu prírodnému zloženiu minimum vedľajších účinkov.

Účinná látka, zloženie

  • kyselina salicylová;
  • borievkový decht;
  • alkoholový extrakt z mikrorias.

Indikácie pre použitie

Indikácie - na liečbu mastných a suchých lupín, seboroickej dermatitídy, pityriasis versicolor. Podľa recenzií pomáha pri psoriáze vo vlasoch.

Kontraindikácie

  • zvýšená citlivosť;
  • tehotenstvo a dojčenie;
  • detstvo;
  • opatrne - s bronchiálnou astmou.

Priebeh liečby

Pokyny sú individuálne pre každého - 1 - 2 týždne.

Naneste na vlhké vlasy, napeňte, nechajte pôsobiť 5-10 minút. Aplikujte 3x týždenne.

Recenzie na Algopix

Recenzia užívateľa KATYA na šampón "Algopix"

Spätná väzba od používateľa Vesna o šampóne Algopix

Recenzia užívateľa 777 na šampón Algopix

Zdravotný výskum

V otvorených zdrojoch nie sú k dispozícii žiadne údaje.

Vedľajšie účinky

  • alergia vo forme svrbenia, pálenia, olupovania;
  • suchá koža.

Náklady

Priemerná cena šampónu Algopix v Moskve je 260 rubľov. na 200 ml.

Výrobca

Záver o lieku

Nie sme si vedomí lekárskeho výskumu. Podľa recenzií šampón pomáha pri psoriáze pokožky hlavy. Jeho prirodzené zloženie a minimum vedľajších účinkov umožňuje jeho použitie na terapiu.

3. Šampóny s aktivovaným pyritiónom zinočnatým

Zvážte nasledujúcu skupinu šampónov na psoriázu. Hlavnou účinnou látkou v nich je aktivovaný pyritión zinočnatý.

Účinok prípravkov s pyritiónom zinočnatým nie je úplne známy. Podľa jednej teórie pyritión zinočnatý narúša transport životne dôležitých látok do bunky. V dôsledku toho zomrela. Táto látka tiež ničí streptokoky a stafylokoky, čo môže vyvolať vývoj psoriázy.

Zinkový šampón používajte oddelene od glukokortikosteroidov.

3.1. Šampón "Skin-Cap"

Šampón Skin-Cap je obľúbený na liečbu psoriázy. Produkt je dostupný aj vo forme spreja, masti a krému.

Účinná látka, zloženie

Indikácie pre použitie

Psoriáza, dermatitída, svrbenie, lupiny.

Kontraindikácie

  • precitlivenosť na zložky;
  • tehotné a dojčiace ženy - s opatrnosťou.

Priebeh liečby

Liečba trvá 5 týždňov a 1 - 2-krát týždenne, aby sa zabránilo exacerbáciám.

Aplikuje sa 2-3 krát týždenne. Fľaštičku pretrepte, naneste na vlhké vlasy, vmasírujte. Opláchnite a znovu naneste. Nechajte pôsobiť na vlasoch 5 minút, potom ich dôkladne opláchnite.

Recenzie na Skin Cap

Recenzia používateľa Renka na šampón Skin-Cap

Recenzia užívateľa Katya na Skin-Cap shampoo

Zdravotný výskum

Spolková štátna inštitúcia „Štátne výskumné centrum pre dermatovenerológiu Federálnej agentúry pre špičkovú lekársku starostlivosť“ uskutočnila štúdiu účinnosti prípravku Skin-cap.

Porovnávali sme liečbu psoriasis vulgaris s Skin-Cap (40 pacientov) s inými metódami (10 pacientov).

Použitie Skin-capu ako externého činidla v monoterapii u pacientov s miernou psoriasis vulgaris viedlo ku klinickej remisii ochorenia u 83,3% pacientov. Použitie Skin-capu ako súčasť komplexnej liečby (v kombinácii s liečbou PUVA) u pacientov s ťažkou a stredne ťažkou psoriázou umožnilo dosiahnuť klinickú remisiu u 91% pacientov.

Vedľajšie účinky

  • alergické reakcie.

Náklady

Priemerná cena v Moskve je 1400 rubľov. na 150 ml.

Výrobca

„B. Brown Medical S.A. “ (Španielsko)

Záver o lieku

O šampóne Skin-Cap je len málo recenzií, ale všetky sú pozitívne. Liek je nehormonálny (podľa vyhlásenia výrobcu) a dáva výsledok. Lekárske štúdie preukázali, že tento šampón poskytuje remisiu psoriázy v 83,3% prípadov. Takýto vysoký ukazovateľ pre externého agenta však núti zamyslieť sa nad kvalitou a pravdivosťou štúdie. Verte mu alebo nie - vaša voľba.

3.2. Šampón "Friederm Zinc"

Šampón "Friederm Zinc" má antifungálny, antimikrobiálny, anti-seboroický účinok.

Šampón "Friederm Zinc"

Účinná látka, zloženie

Indikácie pre použitie

  • psoriáza;
  • dermatitída.

Kontraindikácie

  • precitlivenosť na zložky;
  • údaje o tom, či ho môžu používať tehotné a dojčiace ženy.

Priebeh liečby

Liečba trvá 1,5-2 mesiacov, ak je to potrebné, druhý kurz.

Naneste na vlhké vlasy, napeňte, opláchnite. Potom znova naneste, nechajte pôsobiť 5 minút, opláchnite. Používajte 2-krát týždenne - prvé 2 týždne a potom 1 až 2-krát týždenne.

Recenzie na zinok Friederm

Na fórach na liečbu psoriázy je len málo recenzií, ktoré by hodnotili účinnosť.

Recenzia používateľa Karina na šampón Friderm Zinc

Zdravotný výskum

Lekársky výskum nie je verejne prístupný.

Vedľajšie účinky

  • alergické reakcie.

Náklady

Priemerná cena v Moskve je 700 rubľov. na 150 ml.

Výrobca

Záver o lieku

Šampón Freederm Zinc obsahuje účinnú látku - pyritión zinočnatý. Podľa odporúčaní ruských dermatológov by mal liek pomôcť. Skutočných recenzií je však veľmi málo..

Vyššie sme už popísali lieky, ktorých výsledok sa potvrdzuje. Voľba je na vás - urobte si prieskum sami alebo použite to, čo bolo testované.

4. Dechtové šampóny

Poslednou skupinou šampónov na psoriázu je prírodný decht. Decht sa používal pri liečbe kožných chorôb od čias starovekej Rusi.

Výber dechtového šampónu nie je ľahký. Vyrábajú ich ruské a zahraničné spoločnosti:

  • dechtový šampón 911 (Rusko);
  • Fínsky dechtový šampón;
  • šampón od babičky Agafie (Rusko);
  • šampón od spoločnosti "Nevskaya Cosmetics" (Rusko);
  • Šampón Tana (Rusko);
  • dechtový šampón "Golden Silk";
  • Šampón "Birch-decht";
  • dechtový šampón "Sto receptov na krásu".

Hlavným rozdielom medzi dechtovými šampónmi je pôvod dechtu: borievka, brezová kôra, borovica.

Pozrime sa bližšie na 2 populárne dechtové šampóny.

4.1. Šampón "Psorilom"

Šampón Psorilom obsahuje prírodné zložky, rastlinné extrakty. Preto má liek minimum vedľajších účinkov..

Účinná látka, zloženie

  • decht z brezovej kôry;
  • extrakt zo šnúrky, ľubovník bodkovaný, skorocel.

Indikácie pre použitie

Dospelí starší ako 18 rokov so psoriázou.

Kontraindikácie

  • precitlivenosť na zložky;
  • tehotenstvo a dojcenie.

Priebeh liečby

Naneste na mokré vlasy, vmasírujte, opláchnite veľkým množstvom vody. Znovu naneste, nechajte 2 minúty pôsobiť, opláchnite.

Kurz liečby - individuálne.

Recenzie na Psorilom

Všeobecne pozitívne:

Spätná väzba od používateľa Poli089 o šampóne Psorilom

Recenzia užívateľa Harmanček na šampón "Psoril"

Zdravotný výskum

Výskum nie je verejne dostupný. Lekári tvrdia, že decht je účinný pri liečbe psoriázy.

Vedľajšie účinky

Náklady

Priemerná cena v Moskve je 400 rubľov. na 200 ml.

Výrobca

LLC "Alkoy" (Rusko)

Inštrukcie

Záver o lieku

Šampón "Psorilom" je vhodný pre tých, ktorí uprednostňujú prírodné produkty vyrobené v Rusku. Obsahuje decht a liečivé rastliny, čo minimalizuje vedľajšie účinky. Recenzie skutočných ľudí sú pozitívne - tento nástroj je efektívny.

4.2. Šampón "Friderm tar"

Šampón "Friderm Tar"

Účinná látka, zloženie

Rafinovaný uhoľný decht

Indikácie pre použitie

Pacienti so psoriázou (pokožkou hlavy).

Kontraindikácie

Precitlivenosť na zložky.

Liečba trvá 2 - 3 mesiace.

Naneste na vlhké vlasy, votrite, kým sa nevytvorí pena, opláchnite. Znovu naneste, nechajte pôsobiť 5 minút, vlasy dôkladne opláchnite.

Recenzie na Friederm tar

Existujú pozitívne a negatívne recenzie..

Recenzia užívateľa Natalka o šampóne "Friderm Tar"

Recenzia užívateľa Ella na šampón "Friderm Tar"

Zdravotný výskum

Výskum šampónov nie je verejne dostupný.

Vedľajšie účinky

Náklady

Priemerná cena v Moskve je 600 rubľov. na 150 ml.

Výrobca

Schering-Plough Pharma Lda (Portugalsko)

Záver o lieku

Šampón Friderm decht nie je zvlášť účinný pri liečbe psoriázy. Lekársky výskum nie je voľne dostupný a názory ľudí sú rôzne: niekomu pomáha, ale niekto nie.

závery

Šampóny na psoriázu na pokožke hlavy odstraňujú príznaky choroby - psoriatické papuly a plaky. Nie je však možné zaručiť, že sa prejavy ochorenia znova nevrátia. Pri nekontrolovanom užívaní hormonálnych liekov sa toto nebezpečenstvo zvyšuje..

  1. Šampón "Etrivex" poskytuje výsledok po celú dobu používania. Môže byť návykové. Použitie pod lekárskym dohľadom obsahuje liečivo hormonálnu účinnú látku.
  2. Šampón "Skin-Cap" poskytuje výsledok - podľa recenzií a lekárskeho výskumu (83,3% prípadov zotavenia).
  3. Účinnosť šampónu Friderm Zinc nepotvrdili žiadne lekárske výskumy ani recenzie..
  4. Šampón Friderm decht nie je účinný pri psoriáze. Toto ochorenie je však individuálne a prípravky s obsahom dechtu majú výsledok (podľa odporúčaní lekárov).
  5. Šampón "Psorilom" obsahuje decht, výťažky z povrazy, ľubovník bodkovaný a skorocel. Prírodný liek s minimálnymi vedľajšími účinkami. Recenzie hovoria o efektívnosti nástroja.
  6. Šampón Sulsena je určený na ošetrenie lupín. Podľa recenzií ale pomáha aj pri psoriáze pokožky hlavy.
  7. Šampón "Algopix" ​​obsahuje kyselinu salicylovú, borievkový decht. Liek má minimum vedľajších účinkov a pozitívnych recenzií..

Pamätajte, že psoriáza zmizne u každého pacienta individuálne. Preto sú aj liečebné prostriedky pre každého odlišné. A je celkom možné, že vám budú vyhovovať prostriedky, ktoré sú pre ostatných neúčinné..

Medzi zvažovanými nástrojmi si môžete vybrať ten, ktorý je vhodný pre danú cenu. Pri hormonálnych šampónoch s kortikosteroidmi musíte byť opatrní. Zvyšok je bezpečný pri rozumnom použití. Lekári navyše odporúčajú meniť šampóny tak, aby nevznikali návykové účinky..

Zamyslite sa však nad tým, či si potrebujete zmierniť príznaky psoriázy iba vtedy, ak existujú osvedčené lieky a liečba psoriázy.

Dodatočné materiály

  1. Štúdia účinnosti lieku Skin-cap,.pdf (410 kB)
  2. Výskum šampónu Sulsena na webových stránkach výrobcu

Odpovedzte na 4 otázky a získajte individuálne pokyny na liečbu psoriázy

Získajte podrobné pokyny, stravu a plán liečby!

Bezplatný a efektívny program na psoriázu!
Vyberte si svoju obľúbenú sociálnu sieť: